Start Pedicuresalon Gitta Feedback PGBZorgplan
 

Start
Omhoog

 

Eelt is een plaatselijke verdikking van de opperhuid, die ontstaat op plekken waar de huid wordt blootgesteld aan wrijving en/of druk. Het komt het meeste voor onder de voet.

De oorzaak van de druk is verschillend naar gelang de plaats van de druk.
Zo kan eelt wijzen op het doorzakken van de dwarse voetboog (transversale voetboog).
Dit gaat gewoonlijk samen met eelt en likdoorns op de kopjes van de gewrichten van de tenen.
Eelt op de hielen wordt veroorzaakt door open schoenen of gesloten schoenen waarvan de binnenzool niet aangepast is aan de voet.
Algemene eelt aan de hielen en onder het dwarsgewelf kan ontstaan door zwaarlijvigheid.
Eelt op de toppen van de tenen wijst vaak op te kleine schoenen, te hoge hakken of doorzakking van het dwarsgewelf.
Eelt op de zijkant van de kleine teen wijst op te kleine of te smalle schoenen.

Behandeling:
Indien we een behandeling tegen eelt beginnen en daarbij een 100% resultaat wensen te behalen, is het noodzakelijk de oorzaak te kennen en deze te verhelpen.
Door middel van een aangenaam voetbad voorafgaand aan de behandeling  kan de loskomende huidlaag daarna vakkundig verwijderd worden. Daarbij zorg ik er dan voor dat er niet teveel eelt wordt weggehaald want dat kan extra schade en zelfs weer meer eeltgroei veroorzaken.

Na de behandeling kan de cliŽnt zelf ook een bijdrage leveren aan het voorkomen van nieuwe eeltvorming en wel door steeds na een warm bad of douche met behulp van een puimsteen of harde borstel de verweekte eeltlaag weg te schuren.
 
U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan "gac.cligge@gmail.com"Laatst bijgewerkt: 18 december 2013